DOŽIVITE

Biciklističke staze

Aktivan odmor

Na otoku Braču postoji više od 1.000 kilometara uređenih i označenih biciklističkih staza.

Kao dio zajedničkog projekta cijelog otoka, kroz Postira prolaze dvije staze: staza Profunda te staza Macića i vivera.

Staza Profunda

Ova nešto zahtjevnija staza dužine 31,8 km ime je dobila po Planinarskom društvu ”Profunda – Brač” koje djeluje na području cijelog otoka i čiji su članovi uvelike zaslužni za uređenje brojnih biciklističkih i pješačkih staza na Braču.

Iz Postira vas staza vodi u etno eko selo Dol, a iz Dola u Gažul gdje možete vidjeti zaštićeni pastirski stan koji prikazuje nekadašnji način života bračkih pastira.

Iz Gažula staza vodi do Pražnica, a zatim se spušta do mora i pješčane uvale Lovrečina gdje možete vidjeti i arheološko nalazište bazilike sv. Lovre iz V./VI. stoljeća.

Povratak u Postira je preko staze kroz prekrasnu borovu šumu uz more.

  • Ukoliko se mapa ne učita, molimo promijenite pozadinu klikom na gumb u donjem desnom uglu ili kliknite na ime staze u gornjem desnom uglu

Staza Macića i vivera

Ova staza dužine 19,6 km dobila je ime po nadnaravnim bićima vezanim uz Postira i Dol. Sretnete li lokalnog stanovnika slobodno ga upitajte o legendama vezanih uz njih.

Start je u centru Postira nakon čega vas uređeni poljski putovi vode do arheološkog nalazišta Mirje, a zatim u etno eko selo Dol gdje morate probati tradicionalnu tortu hrapoćušu.

Staza dalje vodi do Škripa, najstarijeg bračkog naselja, a povratak je preko Splitske i staze uz more.

  • Ukoliko se mapa ne učita, molimo promijenite pozadinu klikom na gumb u donjem desnom uglu ili kliknite na ime staze u gornjem desnom uglu

Za više informacija o stazama otoka Brača posjetite poveznicu.