DOŽIVITE

Penjalište Trstena

Adrenalinski odmor

U neposrednoj blizini mjesta, u uvali Trstena, nalazi se novouređeno penjalište na prirodnoj stijeni. Za sada je uređeno 12 smjerova za penjanje različite težine, s ocjenama od 5a do 7a+, pa nešto za sebe mogu pronaći iskusniji i manje iskusni penjači. Stijena je visine do 12 metara, kvalitetna i kompaktna,  a s njenog vrha pruža se divan pogled na obližnju uvalu i Brački kanal.

Pristup do penjališta očišćen je i uređen, i prilično je jednostavan: s glavne ceste 10-15 minuta lagane šetnje dovest će vas do podnožja stijene.

Posebnost ovog penjališta je što svojom orijentacijom (sjever-sjeveroistok) pruža odlične uvjete i za penjanje ljeti, budući da je u to doba godine stijena od ranih popodnevnih sati u hladovini. Idealan način za ugodno i uzbudljivo provođenje ljetnih popodneva, uz mogućnost  kombiniranja s kupanjem na obližnjoj plaži, na kojoj postoji i ugostiteljski objekt za dodatno osvježenje.

Na području Trstene postoji još potencijala za uređivanje stijena, pa možemo očekivati da će ova ponuda ubrzo biti još bogatija penjačkim sadržajima.

Za dodatne informacije možete kontaktirati lokalni penjački klub SPK Puh: SPK Puh | Facebook